LMIC radio

Jazz in Latvia 2020

Ieraksts

2019-2020

Izdošanas datums

01.05.2020

Skaņdarbi

"False Alarm"

"River"

Kārlis Auziņš

"Korālis II"

"Dancing Among The Stars"

"Stragls ir liels (live)"

Apraksts

LMIC 081

Šī izlase tapusi kā ekskluzīvs promocijas materiāls džeza gadatirgum Jazzahead! ar mērķi iepazīstināt globālo džeza auditoriju ar Latvijas džeza aktualitātēm un māksliniekiem. Taču, iestājoties Covid-19 pandēmijas izraisītajai krīzei,  forums, tāpat kā citi ievērojami kultūras pasākumi, tika atcelts. Konsultējoties ar māksliniekiem sapratām, ka šīs izlases galveno mērķi - uzrunāt džeza klausītājus visā pasaulē - var sasniegt arī ar digitāla albuma palīdzību, ko nu nododam Jūsu vērtējumam. 

“No tumša un drūma avangarda džeza līdz svaigām faktūrām un nomierinošam tonim” - tā muzikologs Dāvis Eņģelis apraksta vienu no albuma kompozīcijām, kas diezgan precīzi raksturo arī izlasi kopumā. Neraugoties uz to, ka Latvijas džeza vēsture iestiepjas ap simt gadu senā pagātnē (pirmais džeza koncerts, ko sniedza viesmākslinieki no ASV, Latvijā notika 1920-os gados), tā mūsu zemē bijusi izaicinājumiem pilna. 

 Jazz in Latvia 2020 iekļauj gan vokālo džezu ar vietējo autoru rakstīto oriģināldzeju latviešu un angļu valodā, gan instrumentālo džezu - no tradicionāla un melodiski moderna līdz avangardiskam ar fanka un hiphopa sajaukumam.

Izlasi "Jazz inz Latvia 2020" veidojis Latvijas Mūzikas informācijas centrs un elektroniskais žurnāls JAZZin.lv ar Kultūras ministrijas un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.