LMIC radio

Latvijas Dziesmas

Izpildītāji

Egils Siliņš - basbaritons
Māris Skuja - klavieres

Sērija

Simtgade

Ieraksts

2015

Izdošanas datums

05.08.2016

Skaņdarbi

Apraksts

LMIC 045

„Nereti man pietiek vien ar divām dienām Latvijā, lai atjaunotu spēkus. Es ļoti vēlos uzstāties Latvijā un it īpaši gribu dziedāt latviešu mūziku. Manī jau labu laiku brieda doma, ka latviešu vokālā kamermūzika ir daudz par daudz aizmirsta. Raksturojot šīs dziesmas, jāsaka, ka mēs, latvieši, esam tādi sērīgi – mums trūkst jautru dziesmu! Bet tā sāls ir dziesmu tekstos, kas glāsta latvieša dvēseli. Kurš gan cits to popularizēs, ja ne mēs paši, un kāpēc ne tieši solisti ar vārdu?! Izpildīta augstā līmenī, tā noteikti ieinteresētu arī citzemju publiku. Mums ir daudz kvalitatīvas mūzikas. Nevis jābaidās, bet jādzied un jāspēlē.”


Egils Siliņš

Kritika

R2 ,14.06.2016

Sehr irdisch und dennoch tiefromantisch

Kulturport.de ,02.09.2016

Siliņš’ Stimme scheint wie für die lettischen Lieder gemacht, sein Timbre, seine Klangfarbe, die Variation zwischen Weichheit und Wärme zu Kühle und Härte modulieren Inhalte. Er kann unglaublich dunkel modulieren, um in nächsten Augenblick seine Stimme mit Leichtigkeit erneut hüpfen zu lassen. Allein aus diesem Grund ist das Album ein besonderes Erlebnis.

 

http://www.pizzicato.lu/kunstlieder-aus-lettland/ ,15.07.2015

This collection of Latvian songs is a rewarding experience. Egils Silins has a wonderfully fresh voice which proves tob e perfect for his repertoire. From the dark basss tonest o the almost tenorish heights, it hat a consistent beauty over a wide range of various feelings.

 

Diena ,09.06.2016

Emocionāli izjusti, smalki niansēti

http://www.diena.lv/raksts/kd/muzika/egila-silina-latviesu-dziesmas-14143713